Tampereen Teatterin katsojamäärä nousi 9 000 katsojalla

Tampereen Teatterissa kävi näytäntövuoden 2015–2016 aikana 100 141 katsojaa. Katsojamäärä nousi edellisestä kaudesta noin 9 000 katsojalla. Suosituin näytelmä oli Georg Malviuksen ohjaama musikaali Sugar – Piukat paikat.

 

Tampereen Teatteri päätti tänään torstaina 26.5.  näytäntökautensa. Kesälomille jäädään tyytyväisissä tunnelmissa, sillä näytäntökauden katsojamäärä nousi 9 000 katsojalla. Näytäntövuoden 390 esityksessä kävi 100 141 katsojaa.

 

Eniten katsojia keräsi musikaali Sugar – Piukat paikat, jonka 91 esityksessä kävi 37 425 katsojaa. Esityksen täyttöaste oli hieno 91 %. Suosikkimusikaali jatkaa teatterin ohjelmistossa vielä syyskaudella.

 

Toiseksi suosituin näytelmä oli Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan Putous-televisioformaattia irvaileva uutuuskomedia Tiputus, jonka 66 esityksessä kävi 22 711 katsojaa. Kolmannelle sijalle kipusi Antti Raivion kirjoittama ja Marika Vapaavuoren Frenckell-näyttämölle ohjaama Skavabölen pojat. Sen 36 esityksessä kävi 6 766 katsojaa.

 

Stipendejä teatterilaisille

 

Kauden päättäjäisissä jaettiin perinteisesti stipendejä. Tampereen Kauppaseura jakaa stipendit ansioituneille näyttelijöille. Tänä vuonna stipendin saivat Tiputuksessa ja Skavabölen pojissa rooleillaan vakuuttanut Mari Turunen sekä erityisesti Suomen kauneimman tyttöroolissa hurmannut Martti Manninen.  Torstinmäki säätiön näyttelijästipendin saivat puolestaan Ilpo Hakala, Eeva Hakulinen, Matti Hakulinen, Esa Latva-Äijö, Elisa Piispanen, Aliisa Pulkkinen ja jo eläkkeelle jäänyt Kake Aunesneva. Lisäksi Tampereen Teatterin Naisyhdistys ry jakoi henkilökunnalle stipendejä teatterilaisten työhön liittyvään toimintaan, ammattitaidon kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

 

Päättäjäiset päätettiin klo 15:00 henkilökunnan ideoimaan kevätkirmaukseen, jolloin henkilökunta yhdessä jakoi Keskustorilla 1 500 ruusua kiitoksena onnistuneesta kaudesta.

 

Syksyllä neljä ensi-iltaa

 

Syyskaudella 2016 Tampereen Teatterissa nähdään neljä ensi-iltaa: Larry Shuen komedia Ulkomaalainen (ensi-ilta 2.9.), Juha Jokelan Patriarkka (ensi-ilta 8.9.), Sirkku Peltolan uuden näytelmän kantaesitys Tyttö ja varis (ensi-ilta 6.10.)  sekä vuoden 2015 Olivier-palkittu paras uusi komedia Näytelmä joka menee pieleen (ensi-ilta 14.10.).

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.